keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Delfiiniterapia

Eilen pääsimme tutustumaan Marin kanssa delfiiniterapiaan fysioterapeutti Hanna Burdichin opastuksella. Allasalueella näkyi myös Marin iloksi haita (alin kuva). Delfiiniterapia on tarkoitettu vammaisille lapsille ja pääasiallisesti lapset ja heidän perheet tulevat Saksasta (70%) ja Hollannista (30%). Kyseistä terapiaaa emme saanet kuvata yksityisyyden johdosta, mutta pääsimme katsomaan sen toteutusta. Lapset ovat tunnin ajan vedessä delfiinien ja delfiiniterapeutin kanssa. Kaksi muuta terapeutti on laiturilla raportoimassa sekä mukana terapian toteutuksessa koko terapian ajan. Vanhemmat voivat seurata terapiaa laiturilta, jottei se vie lapsen huomiota pääasiasta. Oli hienoa todeta se ilo ja riemu lapsen kasvoilta sekä kehon rentoutuminen, kun he pääsivät kosketuksiin delfiinin kanssa.

Kävimme eilen myös pääkaupungissa Willemstadissa shoppailemassa. Menimme sinne paikallisbussilla, joka on 9 hengen tilabussi. Kaupunki on idyllinen ja pieni. Paikalliselta rotuaarilta löytyivät kaikki tuliaiset, joten sekin on nyt sitten hoidettu.

Tänään tutustumme delfiiniakatemiaan, jossa koulutetaan delfiinejä ja delfiiniterapeutteja. Ja samalla pääsen myös uimaan delfiinien kanssa. Jännittävä päivä on tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti